Skip to content

Een gebruiker deactiveren (opschorten)

Door een gebruiker te deactiveren, kan deze zich niet meer aanmelden bij Nitro en wordt zijn of haar toegang tot Nitro-producten en -diensten geblokkeerd. Gebruikers kunnen zo lang als nodig is gedeactiveerd (voorheen: opgeschort) blijven en kunnen op elk moment via de Nitro Admin-app weer worden geactiveerd.

Alle documenten van de gebruiker zijn weer beschikbaar in zijn of haar account zodra de gebruiker is hersteld.

Opmerking: Het deactiveren van een gebruiker maakt nog niet-afgehandelde ondertekeningsverzoeken niet ongeldig en trekt de toegang van ontvangers tot documenten die door de gedeactiveerde gebruiker zijn gedeeld niet in.


Als algemeen beheerder van uw team kunt u alle actieve gebruikers in uw team deactiveren door de onderstaande stappen te volgen:
  1. Meld je aan bij het  Nitro Admin-portaal 
  2. Selecteer 'Gebruikers' in het navigatiepaneel aan de linkerkant en ga naar het tabblad 'Actief'
  3. Klik op de rij van de gebruiker om het paneel 'Gebruiker bewerken' te openen.

02. Image 1 - Updated
4. Klik op de knop 'Gebruiker deactiveren' in het bewerkingsvenster.

02. Image 2 - Updated
5. Bevestig de deactivering van de gebruiker door op 'Gebruiker deactiveren' te klikken

02. Image 3- Updated

Zodra de actie is voltooid, kan de gedeactiveerde gebruiker niet langer inloggen op zijn of haar account en wordt deze weergegeven onder 'Inactieve gebruikers' van uw team

Opmerking: Het deactiveren van een gebruiker leidt niet tot het verwijderen van licenties die aan de gebruiker zijn toegewezen.

Last updated: juli 23, 2025