Skip to content

De standaardproducttoewijzing voor SSO wijzigen

De standaardproducttoewijzing voor SSO wordt gebruikt om te bepalen welke producten automatisch worden toegewezen aan gebruikers die via SSO zijn aangemaakt. Deze instelling is in het Nitro Admin Portal toegankelijk voor gebruikers met de rol ‘Global Admin ’.

  1. Klik in de Nitro Admin Portal op ‘Instellingen’ en vervolgens op het tabblad ‘SSO & Provisioning’

    103fa35c-c1d9-4574-9afa-eda82e788aff 1

  2. Klik op 'Bewerken' in het gedeelte 'SSO-producttoewijzing'

    85558dce-38ab-4953-aa4b-8c170c817baa2

  3. Selecteer de producten die u wilt inschakelen voor SSO-producttoewijzing:

    1. Als de klant wil dat alle gebruikers via SSO toegang hebben tot een product, zorg er dan voor dat dit vakje is aangevinkt

    2. Als de klant wil dat alleen specifieke gebruikers toegang hebben tot een product, zorg er dan voor dat het vakje niet is aangevinkt

  4. Klik op 'Opslaan' om de wijziging toe te passen

e6252089-c409-4638-8293-98a5ee0d17103

Opmerkingen:

  • Uw wijzigingen worden pas opgeslagen als u op 'Opslaan' klikt

  • U kunt op 'Annuleren' klikken als u uw wijziging niet wilt opslaan

Veelgestelde vragen

  1. Wat is de standaardproducttoewijzing bij SSO?

    Dit is een functie die automatisch een specifiek product aan gebruikers toewijst wanneer ze inloggen via SSO (Single Sign-On).

  2. Wie bepaalt wat het standaard SSO-product is?

    De globale beheerder van het Nitro-account van de klant kan in het Nitro Admin Portal (admin.gonitro.com) selecteren welk(e) product(en) standaard wordt (worden) toegewezen.

  3. Hoe kunnen klanten met SSO bepalen wie toegang krijgt tot Nitro-producten?

    Gebruik de standaardproducttoewijzing via SSO om producten automatisch aan alle gebruikers toe te wijzen zodra ze inloggen.

    Gebruik handmatige toewijzingen via de Admin-app > Gebruikersbeheer om producten alleen aan specifieke gebruikers toe te wijzen. Deze producten mogen niet zijn ingeschakeld voor 'SSO-standaardproducttoewijzing'.

  4. Kan een account meer dan één SSO-standaardproduct hebben?

    Ja, globale beheerders kunnen meerdere standaardproducten selecteren. Elke gebruiker die via SSO inlogt, krijgt alle geselecteerde standaardproducten toegewezen.

  5. Wat gebeurt er als er geen standaardproduct is toegewezen?

    Dit is niet toegestaan. Elk account waarvoor SSO is ingeschakeld, moet ten minste één standaardproduct hebben.

  6. Wat gebeurt er als een product wordt toegewezen als SSO-standaardproduct?

    Elke gebruiker van dat account die via SSO inlogt, krijgt automatisch een licentie voor het standaardproduct toegewezen.

    Voorbeeld: als de globale beheerder PDF Plus instelt als het SSO-standaardproduct, krijgt elke gebruiker die via SSO inlogt automatisch een PDF Plus-licentie.

  7. Wat gebeurt er als aan een gebruiker handmatig een product is toegewezen via Gebruikersbeheer in het Nitro Admin-portaal?

    De gebruiker heeft dan toegang tot zowel het standaard toegewezen product als het handmatig toegewezen product.

    Voorbeeld: als aan een gebruiker handmatig Sign Standard is toegewezen, maar het SSO-standaardproduct PDF Plus is, heeft hij na het inloggen toegang tot zowel PDF Plus als Sign Standard.

  8. Hoe lang duurt het voordat het nieuwe standaardproduct van kracht wordt?

    Dit wordt onmiddellijk van kracht zodra de gebruiker de volgende keer inlogt via SSO.

  9. Ik heb de standaardproducttoewijzing van de klant gewijzigd. Waarom zijn er nog steeds gebruikers die aan het vorige standaardproduct zijn toegewezen?

    De producttoewijzingen van gebruikers worden bijgewerkt wanneer de gebruiker inlogt via SSO. Als een gebruiker niet heeft ingelogd sinds het standaardproduct is gewijzigd, lijkt het alsof hij nog steeds is toegewezen aan het vorige standaardproduct. De toewijzing wordt bijgewerkt bij de volgende keer inloggen.

  10. Wat gebeurt er als een gebruiker al lange tijd niet heeft ingelogd?

    De standaardproducttoewijzing van een gebruiker wordt alleen bijgewerkt wanneer hij of zij inlogt via SSO. Als het standaardproduct is gewijzigd maar de gebruiker nog niet heeft ingelogd, blijft hij of zij aan het oude product toegewezen totdat hij of zij opnieuw inlogt.

Last updated: mei 28, 2026